Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да завършите работния си ден с усмивка, част 2

Как да завършите работния си ден с усмивка, част 2

Как да завършите работния си ден с усмивка, част 2 - изображение

Организирайте добре вашето работно пространство

Добре е работното ви бюрото да бъде изчистено и подредено, защото то е цялостно отражение на това как организирате задачите си. Подредеността създава впечатление за контрол, по-малко разпръснатост, по-добра организация. Каквато е подредбата на вещите ви, такова е отношението към работата ви. Стремейки се да подредите ще почувствате увереност, че сте се погрижил за всичко и не сте оставил нищо на случайността. Ако сте по-мързелив, тези съвети ще бъдат от полза за вашата бъдеща положителна промяна. Няма да усещате час след края на работния ден, че сте забравили нещо, освен това на другия ден няма да бъдете обект на шеги за бъркотията, която оставяте след себе си.

Имайте работна цел, чиято реализация да очаквате с нетърпение

Щастието на работа не е нещо, което не може просто „дойде” при вас, без да сте платили неговата цена. Трябва да положите усилие. Постарайте се да си набавите т.нар. "изработено щастие". Един от начините да постигнете това, е да започнете да предвиждате какви да са нещата, които следва да направите в службата през конкретния работен ден.

Когато си поставите подобни цели: „Вие внасяте удовлетвореност в работата си, още преди да сте посрещнали резултатите от тези цели” - обяснява Гретхен Рубин, автор на „The Happiness Project”. Понякога очакването на щастливо служебно събитие е по-приятно от самото събитие.

Не забравяйте, че имате повече власт над това как ще преминат работните ви дни, отколкото си мислите. Нещо повече, в по-голямата част от случаите това е ваша отговорност. Просто насочете служебните задачи в по-положителна насока и приключвайте всеки ден с усмивка. Късмет!


По статията работи: Виктория Милова
Източник и снимка: themuse.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНовиниСнимкиИсторияЗдравни съветиТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеЛечения