Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Извършване на справки по БУЛСТАТ за представените документи в ИСЕОДД

Извършване на справки по БУЛСТАТ за представените документи в ИСЕОДД

Извършване на справки по БУЛСТАТ за представените документи в ИСЕОДД - изображение

След 10 юни 2016 г. на интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) заинтересованите лица имат възможност да извършват справки по БУЛСТАТ за представени документи в ИСЕОДД.

Тази възможност е насочена да подпомогне най-вече осигурителите и хората, които се самоосигуряват, а достъпът до нея е възможен посредством идентификационен код на осигурителя (ИКО)Тази нова е-услуга на НОИ информира заинтересованите лица относно приетите от института документи по Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДОО (НПОПДОО), които са предоставени от работодателите по електронен път или в съответните териториални подразделения на НОИ след 01.01.2016 година. Чрез нея осигурителите ще могат да открият лесно основната информация, както и приетите документи. Електронната услуга е може да се открие в рубриката "Е-услуги" в раздел "Справки" - "по БУЛСТАТ и ИКО на НОИ". Тя е част от групата "Справки по Булстат за парични обезщетения и помощи".

За да се подобри обслужването на клиентите на НОИ са актуализирани две от често ползваните електронни справки. Справките за представените в НОИ документи и преведените компенсации и помощи от ДОО по Булстат вече отразяват всички приети от осигурителите документи по НПОПДОО, които са актуален статус на техните обработки. Тя е насочена към заинтересованите работодателите и предоставя обратна връзка за състоянието на документите след приемането им в НОИ. Тези справки също могат да се проверят в групата "по БУЛСТАТ и ИКО на НОИ".

В "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи може да се провери състоянието на документите по НПОПДОО". Тази услуга е достъпна за осигурените лица и се извършва чрез техния персонален идентификационен код, осигуряващ достъп до информацията, касаеща данните, приетите документи и статусът на нейната обработка, важна при превеждането на обезщетенията. Тази справка е достъпна в рубриката "Е-услуги".

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииНовиниЛайфстайлИсторияСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиАнкетиНормативни актовеГеографияПроизводители