Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Въведоха нови правила за определяне на заплатите в бюджетната сфера

Въведоха нови правила за определяне на заплатите в бюджетната сфера

Въведоха нови правила за определяне на заплатите в бюджетната сфера - изображение

Министрите одобриха промяната в правилата, по които се определят заплатите в бюджетната сфера. Корекциите бяха нанесени в министерско постановление, прието през 2010 г.

По нов начин ще бъде формирано месечното възнаграждение в местните администрации, на хората, оглавяващи областните, както и в държавните комисии и агенциите.

По-големи възможности да вземат решение се дават на местните парламенти, които определят възнаграждението на кметовете на общини, райони и кметства. За тях е фиксиран единствено максималният размер, който е колкото заплатата на министър.

Съветът за административна реформа ще одобрява заплатите на ръководителите на агенции, държавни комисии и административни структури. Предложенията са на ресорните министри, а размерът трябва да бъде съобразен с броя на работещите в конкретната администрация и нейния бюджет.

Нова е формулата, с която ще бъдат определяни заплатите на хората, оглавяващи институции, които имат ангажимент и отговорност към приоритетни политики и към изразходването на европейски и средства от републиканския бюджет.

Регламентира се и длъжността – "експерт за връзки с обществеността" в кабинетите на ръководителите на държавните агенции.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлИсторияЛюбопитно