Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Увеличиха помощта за отопление с 9 лева

Увеличиха помощта за отопление с 9 лева

Увеличиха помощта за отопление с 9 лева - изображение

Със своя заповед социалният министър определи месечната целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон. Тя ще бъде в размер на 74, 83 лв. и така общата сума за времето от 1 ноември 2018-а до 31 март 2019 г. става 374,15 лв.

Сумата се определя на базата на левовата равностойност на 385 квтч електроенергия. От тях 280 квтч са дневна, а 105 квтч – нощна.

За да се възползват от този вид подпомагане, хората трябва да имат среден доход на месец, който е по-малък или е колкото е диференцираният доход за отопление. И той трябва да е такъв за последната половин година преди подаването на документа до социалните служби.

От МТСП информират, че заявленията се подават до края на октомври и уточняват, че увеличението на пенсиите от юли тази година няма да се отрази на възможността хората да се възползват от тази социална услуга.

Общият брой на хората, които са подпомогнати през миналия отоплителен сезон е 204 635, а сумата, която ведомството е отделило затова е 74 323 833 лв.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНормативни актовеЛайфстайлЛеченияРецептиОрганизацииИсторияЗаведенияОбразованиеСпорт