Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Социално подпомагане на чужденци, получили закрила в България

Социално подпомагане на чужденци, получили закрила в България

Социално подпомагане на чужденци, получили закрила в България - изображение

Лицата от чужбина, получили бежански или хуманитарен статут, който вследствие на възрастови, здравни, социални или някакви различни, независещи от тях обстоятелства не са в състояние да удовлетворят основните си жизнени потребности, имат правото да се възползват от социалната подкрепа, която се оказва според утвърдените условия и ред на българските граждани.

След като заинтересованите лица получат решение за предоставянето на закрила, Държавната агенция за бежанците следва да прекрати превеждането на ежемесечното изплащане на финансова помощ за храна, здравноосигурителните вноски, отпускането на социална подкрепа и настаняването в Регистрационно-приемните центрове.

Агенцията следва и да издаде документи, които удостоверяват правата на чужденците със статут на бежанец, хуманитарната закрила и подкрепата, които са получавали за времето, в което е течала процедурата по предоставяне на закрила.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииНовиниИсторияАнкетиЛюбопитноПсихологияСнимкиЗдравни съветиНормативни актовеЛайфстайлРецептиЛеченияЗаведенияОбразованиеСпортСпециалистиГеографияПроизводители