Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Промените в наредбата за безплатни винетки облекчават хората с увреждания

Промените в наредбата за безплатни винетки облекчават хората с увреждания

Промените в наредбата за безплатни винетки облекчават хората с увреждания - изображение

Промените в наредбата, чрез която гражданите с и над 50% намалена работоспособност или определен вид увреждане биват освобождавани от задължението за плащат винетна такса при използването на републиканските пътища, вече са в сила, след като бяха публикувани в „Държавен вестник“.

Основната цел на промените е да се намали административната тежест за хората от тази група, а процесът за отпускане на безплатните годишни стикери да се съкрати.

Заявленията за получаване на винетка ще се подават всяка година по настоящия адрес. Към този документ хората трябва да приложат и копие на свидетелството за регистрация, с което се потвърждава, че автомобилът отговаря на изискванията.

Вече не е необходимо копие от застрахователната полица за наличието на застраховката „Гражданска отговорност“.

Копие от ТЕЛК ще бъде нужно единство, ако в съответната дирекция „Социално подпомагане“ по някаква причина не разполагат с този документ.

За да бъде направена справка, ще са нужни оригиналния документ от ТЕЛК и свидетелство за регистрация, които се представят при получаване на винетката.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: asp.government.bg
Снимка: zone911.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЗдравни съветиСнимкиАнкетиЛайфстайлСпортЛюбопитноСоциални грижиНормативни актовеАлт. медицина