Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Одобриха проектометодиката за индивидуалната оценка на хората с увреждания

Одобриха проектометодиката за индивидуалната оценка на хората с увреждания

Одобриха проектометодиката за индивидуалната оценка на хората с увреждания - изображение

Националният съвет на хората с увреждания подкрепи проекта на методиката, чрез която ще се прави индивидуалната оценка за нужната подкрепа. Документът определя, че часовете за помощ от асистент ще зависят от възрастта и са определени съответните категории – от 0 до 12 години, от 12 до 18 години и над 18.Членовете на съвета не приеха проектоправилника, чрез който ще се прилага закона.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който отскоро оглавява Националния съвет, подчерта, че ще направят възможното да се съобразят с повечето от иначе множество направени предложения.

Министър Бисер Петков заяви, че става дума за голямо професионално предизвикателство, защото методологията е нова, прилагането й трябва да започне в кратки срокове, а и не е тествана. Социалният министър изрази надежда, че ще бъде постигнат консенсус, защото до края на март тези подзаконови документи трябва да бъдат приети.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: pixabay.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСпортЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицина