Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как и защо да работим на две места

Как и защо да работим на две места

Как и защо да работим на две места - изображение

В последните години тенденцията за съчетаване на няколко работни места е възходяща. Специалистите посочват различни причини, сред които нуждата от повече средства е на първи място. Последните данни показват, че над 250 000 белгийци работят на две места. Миналата година близо 2,5 милиона французи не са останали удовлетворени от заплатите си в размер на 1100 евро месечно. Оказва се, че близо 80% от тях започват и втора работа. И така защо да работим на две места?

  • Защото трябва да го направим! Когато имате нужда от повече пари, особено ако се грижите за семейство, не ви остава друго, освен да търсите начин за решаване на проблема.
  • Защото имаме възможност! Това също е аргумент, при това важен. Ако шансът ви се усмихне, то не се отказвайте, а пробвайте. Напълно вероятно е да не ви се случи втори път.
  • Защото сме способни! Един от най-сериозните аргументи. Дори да сте доволни от заплащането, ако сте сигурни в своите възможности и познания, а и вярвате, че ще бъдете удовлетворени професионално, то не бива да се колебаете.

Разбирате, че мотивацията за работа на две места е твърде разнообразна. Към това е добре да допълним, че може просто да сте от хората, които искат да проверят как биха действали в екстремни условия, блазнят се от предизвикателството или просто държат да разберат силни ли са и могат ли да се справят. Каквито и да са аргументите ви, не се отказвайте. Просто опитайте. Бъдете сигурни, че въпреки натоварването, е много вероятно да бъдете радостни от създаването на нови приятелства, от факта, че сте научили нови неща и сте натрупали опит.

А що се отнася до това как да започнете работа и на второ място, то задължително се консултирайте със специалист по трудовоправните отношения, потърсете мнението на юристи и на професионалисти от бюрата по труда. Добре е да знаете, че не може да работите повече от 10 часа дневно. И още едно важно уточнение, свързано с лоялността. Никога не започвайте друга работа на място, което е в пряка конкуренция с това, където сте нает на трудов договор.

Ако сме провокирали интереса ви, то проучете нещата и не се колебайте, а опитайте. Изпитанието само ще ви помогне да опознаете по-добре себе си, а това не е за подценяване. Затова смело напред и успех!

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: jobat.be

Снимка: blog.lesoir.be

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниСпортТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеИсторияЛечения