Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да започнем собствен бизнес от нулата

Как да започнем собствен бизнес от нулата

Как да започнем собствен бизнес от нулата - изображение

Преди да разберете как да се потопите във вихъра на предприемачеството, е добре да си дадете сметка за няколко важни неща.

Първото от тях е никога да не забравяте, че в бизнеса е като в спорта – важни са вашето вътрешно усещане и психологическата ви настройка. Ако сте готови за предстоящите трудности, за възходите и паденията, то бизнесът ви ще просъществува дълго, ако ли не – дори не правете опит да се захващате.

На второ място е необходимо да си изясните защо навлизате в сферата на предприемачеството – просто защото така постъпват мнозина, а това е модерно и престижно, или защото виждате реален шанс да реализирате уникалната си идея, перспективата, пътя за осъществяването й и ползата за другите.

Третото е свързано с желанието ви да рискувате. Ако сте от хората, които се страхуват от риска, то едва ли е препоръчително да започвате самостоятелен бизнес.

Четвъртото има отношение към обема на бъдещата ви дейност. Ако вие сте с нагласата, че изведнъж ще създадете огромна корпорация, нещо не е както трябва. Започва се от малкото и постепенно то се уголемява.

Следва въпросът за вида на бизнеса – нека той е свързан единствено с онова, от което наистина разбирате и можете да правите. Всичко друго ще доведе до задънена улица.

И накрая знайте, че не всекиму е дадено да бъде предприемач. Както и не всеки може да бъде астронавт, например. Именно затова добре преценете дали вие бихте могли да посветите живота си на определен вид бизнес.

Когато обмислите всичко това задълбочено и продължително, то може спокойно да се заемете с реализацията на идеята си.

Ето няколко предложения как да започнете своя малък бизнес от нулата и без пари.

Бизнес услуги

  • Знаете как да направите нещо по-добре от другите. Започнете да предоставяте услугите си и да печелите първите си пари. В 90% от случаите бизнесът без средства може да започне само с услуги. Има логика, защото ако започнете със стоки, това значи преди това да инвестирате в закупуването им, т.е. да вложите пари, с които вие не разполагате.

Бизнес със стоки, но като посредник

  • А ето и начин да стартирате от нулата със стоки – това може да стане единствено ако влезете в ролята на посредник. Ако сте от хората, които знаят как да продават, но и знаят откъде да купят стоката на възможно най-ниска цена, то намерете клиента, който ще даде по-високата и запазете разликата за себе си. Спечеленото ще може да инвестирате.

Започнете информационен бизнес

  • Бихте могли да се насочите към подобна дейност единствено при условие, че притежавате уникални знания, от които хората имат нужда. Ще бъде чудесно ако вече са ви търсили по този повод. Не ви остава друго, освен активно да демонстрирате вашето знание и да го продавате на другите. Важното е то да е уникално и полезно, но в никакъв случай фиктивно.

И последният вариант, който ви предлагаме и който е възможен за стартирането на бизнес от нулата, е да станете партньор на вашия работодател.

  • Дано не ви прозвучи невероятно, но когато работите в компания и притежавате знания и умения, които могат да й помогнат, е повече от естествено да предложите услугите си на директора. Например, възможно е да знаете как да замените някоя от съставките и по този начин да намалите крайната цена на продукта, без да се губи качеството му. Или сте наясно как да се увеличат продажбите чрез друг вид реклама или промоция. Има достатъчно примери за бизнес, който е започнал така.

Със сигурност сте установили, че тези четири схеми са общи. Те просто очертават кръга от възможности. Това, което е конкретно и без което не е възможно да реализирате идеите си, е да правите определено нещо по-добре от останалите. Ако не знаете как да предложите стоката или услугата, то бъдете сигурни, че рано или късно ще фалирате. А вие не искате да претърпите крах, нали? Затова се върнете отново в началото на текста. Мислете задълбочено и след това бързо се впуснете в приключението, наречено „собствен бизнес от нулата“. Успех!

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: kakzarabativat.ru

Снимка: sovetov-dom.ru 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитно