Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Едно момче само на 14 години, а вече - реализиран предприемач

Едно момче само на 14 години, а вече - реализиран предприемач

Едно момче само на 14 години, а вече - реализиран предприемач  - изображение

Фактите показват, че средностатистическият тийнейджър у нас (и не само) с удоволствие би прекарал свободното си време пред компютъра, на спортното игрище или в свободно шляене и нищоправене по улиците в компанията на добри свои приятели.

14-годишният Тейлър Розентал от американския щат Алабама обаче предпочита да следва друг житейски сценарий (макар и не толкова типичен за възрастта му), а именно – да работи здраво и да се превърне в най-младия предприемач на технологичния пазар в света.

Бизнес идеята на русия младеж е проста, но наистина уникална - той създал иновативна машина, която да осигурява медицински материали, необходими при предоставяне на първа помощ. Идеята за подобен апарат, който лесно може да се постави на обществени места, дошла на момчето случайно, както, между другото, се раждат успешните хрумвания. Ето как: докато наблюдавал играта на бейзбол на свои приятели, Розентал забелязал, че ако се случи да се контузят, на децата рядко може да бъде оказана адекватна помощ поради липса на превързочни материали.

Така, без да се замисля, още миналата година ентусиастът стартирал своя компания на име "RecMed", която много бързо привлякла вниманието на богати инвеститори. За минимално време брандът успял да генерира повече от 100,000 долара бюджет, а 100 от животоспасяващите машини вече се намират на разположение на посетителите на голям американски парк.

Забележителното е, че съвсем наскоро Тейлър получил предложение от голяма организация да продаде идеята си за 30 милиона долара, но той категорично отказал. Тийнейджърът обяснил, че иска първо да види как ще се развие бизнесът му преди да реши да го… предаде в чужди ръце. Ако изобщо реши.

Иначе, младежът създал прототипа на машината с помощта на родителите си – медици по професия, след като в гимназията получил за задача да разработи бизнес план. "RecMed" апаратите много приличат на тези, които предлагат напитки и храна, но от тях могат да се закупят само както цели комплекти за оказване на първа помощ, така и отделени превързочни материали.

Бизнес менторът на момчето – Кей Сандлър, споделя, че Тейлър е невероятно отдаден на проекта си и, че дори на Бъдни вечер миналата година работил до късно. Едва го накарали да се прибере у дома.

Как да не се радваме на подобни креативност и ентусиазъм в толкова млад човек, нали?

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниИсторияТестовеСпортЛеченияСоциални грижиЛюбопитно