Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Как да заплащаме здравноосигурителните си вноски?

Как да заплащаме здравноосигурителните си вноски?

Как да заплащаме здравноосигурителните си вноски? - изображение

Българските граждани, заплащащи сами здравноосигурителните си вноски извършват тези плащания по сметка на териториалната дирекция на НАП по постоянния си адрес чрез ЕГН, ЛНЧ или със служебен номер, които се издава от агенцията по приходите.

Вноските за здраве могат да се изплащат:

- по банков път – всички осигурителни вноски съгласно Закона за здравното осигуряване могат да се изплатят по банковата сметка на съответната териториална дирекция на НАП;

- чрез запис по пощата;

- чрез банковите гишета в офисите на НАП посредством вносна бележка. На тези гишета биват обслужвани всички граждани и фирмите повечето от офисите на агенцията функционират банкови гишета, обслужващи гражданите и фирмите. Добре е да се знае, че не се вземат такси при изплащането на данъци върху доходите, осигурителните вноски и тези за здравно осигуряване от физическите лица, които не са еднолични търговци.

- онлайн благодарение на електронната услуга на агенцията за изплащането на данъци, осигурителни вноски и публични задължения;

Заинтересованите лица имат възможност да си набавят повече информация, касаеща здравноосигурителните вноски, начините за заплащането им, полезни указания за попълването на платежните нареждания във всеки офис на НАП.

Източник: nap.bg

Снимка:vikramhospital.com

По статията работи: Виктория МиловаОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниОрганизацииАнкетиСтатистически проучванияСнимкиНормативни актове