Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Възрастни хора Кабинетът одобри стратегията за активен живот на възрастните хора

Кабинетът одобри стратегията за активен живот на възрастните хора

Кабинетът одобри стратегията за активен живот на възрастните хора - изображение

Правителството прие Националната стратегия за активен живот на възрастните хора у нас. Документът е за периода от 2019 г. до 2030 г., определят го като стратегически и е начин да се отговори на предизвикателствата, свързани със застаряващото население.

Стратегията ще помогне да бъдат създадени политики и набелязани мерки в социалната сфера. Задачата й е да има реални условия за активен и достоен живот на възрастните като им бъдат осигурени равни възможности да участват в икономическия и социален живот.

Сред приоритетите са насърчаване на заетостта, участието в обществения живот, благоприятна среда за активност на всички нива.

Индексът за активния живот е важен елемент. Той ще бъде основният инструмент, чрез който ще се отчита и оценява как са изпълнени мерките във всеки от приоритетите.

Документът, който министрите одобриха днес, заменя действащата до момента Концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: educaloi.qc.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСпортПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиХранене при...Здравни съветиЛеченияБотаникаКлинични пътеки