Начало Социални грижи Репродуктивност Ин-витро Необходими медицински изследвания за кандидатстване за ин-витро процедура

Необходими медицински изследвания за кандидатстване за ин-витро процедура

Необходими медицински изследвания за кандидатстване за ин-витро процедура - изображение

В Република България може да бъде осигурено финансиране за три безплатни ин-витро процедури на семейство. Клиниките по асистирана репродукция у нас са около 24. В тях семействата биха могли да се възползват от възможността държавата да финансира техните ин-витро процедури чрез Център "Фонд за асистирана репродукция" по програма "ФАР". Центърът сключва договори с определени клиники, които са изпълнили определени изисквания за извършването на медицински дейности. Финансирането от „Фонд за асистирана репродукция „се допуска само след подаване на заявление (по образец). Трябва да се приложат и медицински документи за предписанията на чл. 26 от правилника.

Медицински изследвания за подготовка за ин-витро процедура:

Тестове при жената:

В този етап се извършват диагностични процедури, прегледи и изследвания с оглед прилагане на асистирания репродуктивен метод.

При съпругата (партньорката):

1.1. Преглед от гинеколог и преценка за лечение;

1.2. Клинико-лабораторни изследвания (кръвна група и Rh, ПКК, СУЕ, показатели на хемостазата, биохимия);

1.3(РАР)-цервикална цитонамазка;

1.4. Изследване на микробиология от цервикален секрет (вкл. при Micoplasma,Ureaplasma spp. и L-форми)

1.5. Изследване на базални серумни хормонални нива;

1.6. Трансвагинална ехография на малък таз

1.7. Тест за HIV, Wass, (HbsAg Anti-HBc), HVC и сифилис

1.8. Други изследвания;

1.9. По индикации и/или преценка на лекуващия лекар –и други или разширени изследвания и консултации

Тестове при мъжа:

1.1. Спермограми, две или повече имащи най-малко месец между тях, включваща морфология по критерий на Крюгер.

1.2. Изследване на микробиология от семенна течност като при нужда се преглеждат и за Micoplasma, Ureaplasma spp и L-форми;

1.3. Тест за HIV, Wass, (HbsAg Anti-HBc), HVC и сифилис

1.4. По индикации и/или преценка на лекуващия лекар –и други или разширени изследвания и консултации.

Освен описаните по –горе изследвания пациентите ще се запознаят с последователността на етапите на процедурата, с тях ще се дискутира метода на лечение и ще им бъде отговорено на всички въпроси. Те могат да дискутират всичко, свързано с процедурата, включително и емоцинални аспекти.

Още необходими изследвания:

Стимулиране на яйчниците- фоликулна супресия, фоликулна стимулация, поставяне на ЧХГ(човешки хроничен гонадотропин, Получаване на яйцеклетки чрез яйчникова фоликулна пункция, Вземане на сперматозоиди.

Лабораторен етап – оплождане на яйцеклетките чрез ин витро инсеминация или ICSI,ембриотрансфер, извършване на тест за бременност,подкрепа на ранна бременност след IVF-ЕТ (вкл. и ICSI), Прилагане на IVF-ET (вкл. и ICSI) с използване на яйцеклетки от съпругата (партньорката) и сперматозоиди от съпруга (партньора).

 

 

 

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНормативни актовеЗаведенияИсторияЗдравни съветиНовиниСпециалистиСнимкиЛюбопитноСоциални грижиАлт. медицинаПсихологияЛайфстайлИзследванияКлинични пътекиСпортЛеченияОрганизацииГеографияОбразованиеПроизводителиНаправления в медицинатаТестовеЛичностиБотаникаОткрития