Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да работим под напрежение като истински професионалисти

Как да работим под напрежение като истински професионалисти

Как да работим под напрежение като истински професионалисти  - изображение

Мнозина от нас вероятно биха дали утвърдителен отговор по време на интервю за работа на въпроса дали могат да работят добре в напрегнати професионални сценарии, но така ли е наистина? Типичните белези за обратното могат да включват изпадане в панически състояния, неспособност за водене на нормална комуникация, невъзможност за справяне с поставените задачи и редица други неприятни сигнали. Така че, ако имате нужда да получите помощ по разглеждания тук параграф, нека ви дадем няколко бързи препоръки.

Не се фокусирайте върху резултата

Разбира се, той не е маловажен, но в стресова ситуация по-добре не мислете за него. Съсредоточете се върху самата задача, а не върху общата картина. Помислете за стъпките, които трябва да се предприемат с цел постигането й. Ако мислите единствено за възможността да разочаровате колегите и работодателите си и да се проявите като лош служител, това само ще стопира успешното ви представяне.

Не отлагайте!

Ако имате информация, че нещо предстои като професионален ангажимент, ориентирайте се навреме към реализацията му. Истината е, че много хора изпадат в стресови ситуации на работното място, просто защото не са си предвидили достатъчно време за осъществяването на определени начинания.

Какво пък толкова лошо може да се случи?

Винаги, когато сте под напрежение, не забравяйте да си задавате горния въпрос. Отговорът му /ако е честен и реален/ ще ви покаже, че няма нищо, от което да се боите, и ще ви успокои. Нещо повече, едва ли това е първият път, в който минавате през подобно преживяване, едва ли ще е и последният, затова… Кажете си, че и този труден момент ще мине, по възможно най-добрия начин.

Спрете разсейването, но не се изолирайте

В тежките професионални изпитания няма лошо да потърсите уединение и спокойствие, но… не изключвайте идеята да поискате помощ и разбиране от колегите си. Ако имате щастието да се трудите в сплотен екип, със сигурност ще получите тонове добри идеи за по-успешното овладяване на ситуацията. И нещо още: не пришпорвайте мислите и действията си, работете с нормалния си темп, за да си спестите излишна паника и стрес.

Е, пожелаваме ви успех!

Снимка: freeimages.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлАлт. медицинаСпортСнимкиБотаникаЛеченияТестове