Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Да помогнем на възрастните хора

Да помогнем на възрастните хора

Да помогнем на възрастните хора - изображение

Да помогнем на възрастните хора, призовава за трета поредна година омбудсманът Мая Манолова, давайки началото на кампанията „Великден за всеки“. Инициативата беше провокирана от желанието възрастните, които няма да получат надбавка за празниците заради пенсията си, да усетят празника.

Кампанията набира скорост като в нея се включват както отделни граждани, така и организации. Общественият посредник в Стара Загора отправи призив към хората да станат съмишленици и партньори в инициативата „Великден за всеки - Дари празник на баба и дядо“.

Надежда Чакърова-Николова вярва, че и тази година благотворителната акция ще бъде успешна и припомня, че всеки, които иска да дари, има още и възможността да посочи в коя община желае да бъде насочено дарението му.

След като бъдат събрани, финансовите средства ще се разпределят във ваучери, всеки от които на стойност 20 лв.

Тази година УниКредит Булбанк разкри специална банкова сметка за целите на акцията. Неин титуляр е БЧК. Всеки желаещ да стане дарител може да го направи на тази сметка:

IBAN BG53UNCR70001522802795 банков код:UNCRBGSF

Изпращането на съобщение на номер 1255 на стойност 1 лев е другият начин да станете част от кампанията. Може да сторите доброто дело и онлайн на червенокръсткия сайт: redcross.bg.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: Обществен посредник
Снимка: rolandvuilleumiersa.ch

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниАнкетиЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСпортСнимкиИсторияПсихологияЗдравни съветиХранене при...ЛеченияБотаникаКлинични пътеки