Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Употреба на европейска здравна карта в Германия

Употреба на европейска здравна карта в Германия

Употреба на европейска здравна карта в Германия - изображение

Благодарение на европейската здравна карта всички граждани могат да се възползват от медицински грижи на територията на Европа. Категориите на здравноосигурителната система в Германия може да се разгледа по следния начин:

1. Здравноосигурителна институция по място на престой

2. Прегледи при лекар или зъболекар

3. Медикаментозни препарати

4. Болнично лечение

5. Временна неработоспособност

Германия

1. Здравна каса (Krankenkasse) в Германия е по избор на пациента.Такива институции са Allgemeine Ortskrankenkasse (AOK), Betriebskrankenkasse (BKK), Ersatzkasse (напр. ВЕК, DAK, ТК), lnnungskrankenkasse (IKK).

2. При първо посещение се заплаща такса за тримесечие. При получаване на направление за преглед от специалист е необходимо да се представи квитанция за платената тримесечна такса, за да не се плаща отново.

3. Пациентите заплащат 10% от цените на лекарствата.

4. Чрез направление. Изисква се болничното съдействие, за да се осъществи контакт с избраната от пациента здравна каса. Лицата над 18 години дължат такса.

5. Удостоверение за временна нетрудоспособност се предоставя на избраната от пациента здравна каса в тридневен срок.

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСпортНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлИсторияПроизводителиГеографияАнкетиРецептиЗдравни съветиОрганизацииХранене при...Нормативни актовеПсихологияЛеченияИнтервютаАлт. медицинаТестовеЗаведенияФизиологияОбразованиеОткритияКлинични пътекиБотаника