Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Необходими документи за детска кухня

Необходими документи за детска кухня

Необходими документи за детска кухня - изображение

С приемането на Наредба № 26 от 18.11.2008 г. за дейностите и устройството на яслите и детските кухни здравните условия към тях се унифицират. Уточнява се и начина за ползване на услугата, която се предлага в детските ясли и кухни. Регистрацията на желаещите да получават хранителни продукти от детска кухня се осъществява след подаването на заявление. То трябва да се придружава и от документите:

1. Медицинска бележка от личния лекар, съдържаща указания за режима на хранене.

2. Копие от акт за раждане на детето

При удовлетворяване на молбата на родителите трябва да бъде издадена клиентска карта за абонамент. В нея се фиксира периодът, за който може да бъде вземана храна от детската кухня.

Цената на купона за един ден е минимална. Тя се определя от общинския съвет и е в съответствие със Закона за местните данъци и такси.

За да са улеснени родителите заявления се разнасят във всички 20 разливочни пункта. Всеки може в границите на работното време на пункта (от 11,30 до 13 часа) да получи заявление, в случай че детето има навършени 9 месеца. На информационно табло във всеки разливочен пункт са разлепени указания, относно хранителните продукти, с които се приготвя храната за различните групи деца.

Комплектът документи за детска кухня може да бъде представен и в разливочния пункт. В петък се разглеждат всички документи и още през следващата седмица родителят може да вземе купони на детето си. Той трябва да получи и клиентска карта, която задължително да представя при всяко закупуване на купони. Могат да бъдат закупени купони в комплекти от 5 или 7 броя или само по един.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНормативни актовеНовиниЗдравни съветиИсторияЛайфстайлСнимкиРецептиИнтервютаТестовеЛюбопитноПсихологияСпециалистиСпортХранене при...Алт. медицинаАнкетиОбразованиеЗаведенияОрганизацииКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника