Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: строители

Тийм билдинг игри: строители

Тийм билдинг игри: строители - изображение

Предполагаме, че вече ви стана ясно колко твърдо сме "за" създаването на сплотен работен колектив чрез… всички налични средства. Тийм билдинг игрите са изключително подходящи за целта. Каквото и да мислите, голям брой от тях не изискват почти никакъв финансов ресурс (да си го кажем направо – нулев), а провеждането им може да се извърши в рамките на само няколко минути, без да нарушава по никакъв начин работния процес. В случай, че се осъществяват по правилния начин и не се отклоняват от целите си, тези няколко минути, можете да бъдете сигурни, ще бъдат пълноценно употребени.
В този ред на размисли, смятаме да ви запознаем с правилата на една отборна игра, която силно ви препоръчваме да разиграете и във вашия екип. Тя ще ви отнеме средно около десет минути.   

Строителите

Преди да стартирате, най-напред си осигурете няколко строителни блокчета от детски конструктор. Разделете се на две групи и си изберете водещ на събитието. От блокчетата последният трябва да "построи" набързо някаква скулптура/скеле, по собствено желание и усмотрение. Когато е готов, задължението му е да скрие готовия проект на сигурно място. Междувременно, на членовете на двата екипа трябва да се раздадат достатъчно материали, защото и на тях ще им се наложи да влязат в ролята на строители. Щом всички се намират в готовност за действие, играта може да започне.

По един представител от всеки "тим" получава разрешението да отиде до скритото произведение и да го "зърне" за няколко секунди. Целта на детектива е да запомни, доколкото му е възможно, най-много детайли от скулптурата. Когато се върнат при отборите си, "шпионите" разполагат с общо минута, за да инструктират хората си как да изградят най-точната реплика на модела на водещия, като самите те нямат право да участват в строежа, колкото и несправедливо да звучи това.

След около минута опити в пресъздаване на най-точното копие, друг член от екипа получава правото също да изтича до оригинала и да се върне с полезна информация. Играта трябва да продължи в този дух, докато някоя от групите успешно реализира най-точния дубликат.

Какво бихте могли да развиете с участието си в тази дейност? Много и най-вече – способността си да разрешавате проблеми в екип, както и да осъществявате ефикасна комуникация с колегите си.

Е, предизвикваме ви да опитате описаната игра и много ще се радваме, ако споделите дали тя ви е била полезна.

Снимка: Pinterest

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСпортНовини