Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да сме по-креативни на работното място

Как да сме по-креативни на работното място

Как да сме по-креативни на работното място  - изображение

Ще кажете, че съществуват професии, в които творчеството е абсолютно излишно, и вероятно ще сте прави. И все пак: ние сме на мнение, че всяка професионална дейност има нужда от креативност, дори – и от "щипка" такава. Затова в следващите редове ще "нахвърлим" няколко идеи, които се надяваме да са ви полезни в творческите ви намерения на работното място.

Провеждайте екипните срещи по различен начин

Защо, например, вместо седнали по столовете, не се изправите по време на събрание с колегите? Ако опитате /в случай, че още не сте/, може би ще забележите, че се усещате по-тонизирани, в готовност за действие. Може би ще можете по-лесно да влезете ролята на мотиватор, който да надъха с личния си пример останалите. Разбира се, подобна практика може да бъде въведена само след одобрение отстрана на ръководството, но сме сигурни, че бихте могли да аргументирате случването й по възможно най-добрия начин /може да ползвате тази материал като аргумент ;)

Потопете се във вдъхновение

Клише или не, става дума за трик, който действа наистина. Сложете на стената в офиса си вдъхновяваща картина, послание, снимка и т. н. Иначе казано, заобиколете се с неща, които ви карат да се усмихвате, да се чувствате положително. Колкото по-провокативно е посланието, толкова по-добре. При положение, че се трудите в отворени офис пространства и не разполагате с възможности за създаването на "креативни стени" , направете такава във виртуалното пространство.

Открийте си "съучастник"

Иновациите рядко се случват във "вакуум" – много често те са резултат от взаимодействие, от комуникация, от социален експеримент. Така че: намерете си сродна душа и го окуражавайте да опитва нови неща, да споделя идеите си. Споделяйте си вдъхновяващи статии, организирайте си "мозъчни атаки". Всичко ще ви е от полза, не съмнявайте.

Посвещавайте се на малки проекти

Често си мислим, че големите идеи са тези, които носят "голямата промяна". Но невинаги е така. Понякога именно миниатюрните нововъведения са тези, които довеждат до сериозните резултати. С други думи: огледайте се и вижте какво малко можете да сторите, за да се случи онова, от което компанията ви има нужда. 

Е, желаем ви успех!

Снимка: freeimages.com/Ivan Prole

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиПсихологияЛюбопитноИнтервютаТестове