Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да се борим с интригантите в службата

Как да се борим с интригантите в службата

Как да се борим с интригантите в службата - изображение

Спасение от хората, които плетат интриги на работното място, едва ли има, но със сигурност съществуват начини, да ги победите. Факт е, че най-добре може да се преборите с тях, използвайки собствените им оръжия. Военната лексика не е случайна, защото, в крайна сметка, става дума точно за война, в жертви на която, много лесно може да се превърнем. Затова бъдете внимателни и реагирайте адекватно.

Бъдете сдържани и не бързайте с откровенията. Не изливайте душата си, нито споделяйте мечтите, амбициите и желанията си. Не правете опити да се харесате на всички още в началото.

След като сте успели да установите кой от всичките ви колеги е любителят на интригите, то първото, което трябва да направите, е да демонстрирате презрението си към него. И не е нужно непременно да го изричате. Достатъчен може да е само един поглед или нежеланието ви да бъдете в близост до него.

Ограничете контактите с него до минимум. Никакви други разговори освен чисто професионалните.

Противопоставяйте му се. Никога не оставяйте без коментар фраза, чиято цел е да ви уязви или да ви представи в лоша светлина. Още повече, ако става дума за откровена измислица или лъжа по ваш адрес. Хората, които плетат интриги са силни, когато никой не реагира на думите им. В мига, когато биват атакувани с истината, те замлъкват.

Не си позволявайте да показвате, че сте се разстроили, още по-малко да плачете след поредния набег на интриганта. Запазете спокойствие и не губете почва под краката си.

В никакъв случай не влизайте в конфликт с него, дори той да прави опити да ви въвлече в такъв.

И накрая - бъдете по-добър от него. Развивайте се професионално, така че той да не успее да открие аргументи, с които да ви атакува.

Като се замислите, най-вероятно кариерното ви израстване ще бъде истински триумф и ваша лична демонстрация на надмощие над интригантите в офиса.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: matbet.ru 

Снимки: gd.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗаведенияАнкети