Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да преценим дошло ли е времето да сменим работата си?

Как да преценим дошло ли е времето да сменим работата си?

Как да преценим дошло ли е времето да сменим работата си? - изображение

Смяната на работното място може да има предимства, но само при условие, че е резултат от обмисляне, планиране и убеденост в правилността на решението ви, а не следствие на ярко разпалени и емоционални страсти.

Следващите редове са предназначени за онези от вас, които вярват във фразата „нова година, нов късмет“, но и са убедени, че тревата в двора на съседа е по-зелена и не се чувстват особено комфортно на работното си място. А е напълно възможно просто да мечтаете за нещо по-добро, по-различно и по-удовлетворяващо или да горите от желание да се впуснете в приключение. Каквито и да са аргументите ви обаче, едно е сигурно и то е, че смяната на курса не бива да е плод на импровизации, а на смислени аргументи и продължителна подготовка.

Ето и няколко предложения, които биха могли да ви насочат към осмислянето на фактите и към вземането на решение за промяна, но най-вече да ви покажат дошло ли е време да смените работното си място.

  • Ако всяка сутрин се будите с натежала глава, имате усещането, че краката ви тежат като олово и е почти невъзможно да тръгнете към вратата дори и след голяма чаша ароматно кафе, бъдете уверени, че нещо не е както трябва.
  • Когато още след първите 60 минути ви се ще краят на работния ден да е настъпил.
  • Когато всяка фраза, изречена от колега в офиса, провокира негативни чувства и ви дразни.
  • Когато самата мисъл, че ще се срещнете с шефа си и се налага да водите диалог с него, ви причинява истинско главоболие.
  • Ако продължително време гледате екрана на вашия компютър и изпитвате отвращение от предстоящата задача.
  • Ако секунда след края на работното време буквално се изстрелвате през вратата и единственото ви желание е никога повече да не влизате през нея.

Дори само един от тези знаци би трябвало да ви накара да се замислите. А когато го направите, то не се колебайте, а вземете решение.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: jobat.be

Снимка: file.diplomeo-static.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория