Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да овладеем изкуството на работата в мрежа

Как да овладеем изкуството на работата в мрежа

Как да овладеем изкуството на работата в мрежа - изображение

Всеки мениджър, който е начело на успешна компания, или служител, преживял брилянтно развитие в кариерата си, неизбежно ще спомене ролята на разностранните познанства за успеха си. Факт е, че ако искате да растете в бизнеса, е наложително да отделите време, за да разширите мрежата си от контакти.

По този начин вие имате шанса да се възползвате от съвети, да проучите нови възможности, да направите бърза справка, да откриете нови клиенти и винаги да сте в крак с последните събития във вашия сектор.

Ефективното свързване в мрежа – лично или чрез социалните мрежи, е важна стъпка в кариерата и то трябва да ви съпътства от първия до последния ви работен ден.

Предлагаме на вашето внимание няколко идеи, чрез които да подобрите практиката си на работа в мрежа.

  • Не се страхувайте да се обадите или да се срещнете с хора, които са ви препоръчани от други. Смело се възползвайте от предложението и установете контакт с тях.
  • Уверете се, че на визитните ви картички има достатъчно свободно място, за да напишете нещо лично. Подобно действие ще предизвика интерес и ще направи впечатление.
  • Търсейки решение на проблем или отговор на въпрос, свързан с бъдещето на компанията, не подценявайте ролята на хората извън професионалната ви мрежа. Затова създайте нова, в която влизат приятелите ви, възпитаници на училището и университета, които сте завършили, бивши учители и професори и дори членовете на семейството ви. Ще останете учуден колко нови и необичайни възможности ще се появят.
  • Подгответе си специален бележник, в който записвайте всичко – имената на хора, бизнеса им, телефонни номера, имейли, връзката им с вас, къде сте се запознали, кой ви ги е препоръчал. Дори в настоящия момент да нямате необходимост от тях, винаги когато се наложи, ще успеете да ги откриете и да си припомните важното за тях. Разраствайте тази мрежа за момента, в който ще ви се наложи да я използвате.
  • Социалните мрежи са другият ефективен инструмент за създаване на нови бизнес контакти и поддържане на връзка. В никакъв случай не пренебрегвайте влиянието на онлайн мрежата, особено имайки предвид лавинорастящия брой потребители във Facebook, Twitter, LinkedIn и други.
  • За да оптимизирате вашия онлайн мрежов бизнес, създайте профили в различни професионални мрежи, въведете ключови думи, свързани с позицията и сектора, в който действате, добавете задължително професионални снимки и публикувайте статии, с които изразявате мнение и давате различни съвети. Това със сигурност ще се отрази положително както на личността ви, така и на бизнеса.

Каквито и мерки да предприемете, никога не забравяйте, че овладявайки изкуството на работата в мрежа, вие вече сте няколко стъпки напред в кариерата си.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: pagepersonnel.ch

Снимка: alumneye.fr

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияФизиологияЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияНормативни актовеИсторияЛайфстайлСнимки