Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Двама старозагорски параолимпийци ще участват в Световните летни игри

Двама старозагорски параолимпийци ще участват в Световните летни игри

Двама старозагорски параолимпийци ще участват в Световните летни игри - изображение

Стара Загора изпрати официално Ганка Иванова и Иван Иванов от Дневния център „Св.Св. Кузма и Дамян“ на най-голямото спортно събитие за хора с интелектуални затруднения и техните партньори.

Световните летни игри Спешъл Олимпикс, домакин на които ще бъде Абу Даби, започват на 8 и ще продължат до 21 март 2019 г. Над седем хиляди атлети от 190 националности ще премерят сили в 24 спорта.

Ганка Иванова е от състезателите, които имат опит, защото взе участие в игрите, които през 2015-а се проведоха в САЩ. Тогава тя се върна от Лос Анжелис с два сребърни медала, а в състезанието при двойките беше четвърта.

Успех на състезателите пожелаха заместник-кметът Иванка Сотирова, директорът на Дневния център и техни колеги. Преди да отпътуват за Абу Даби параолимпийците ще се подготвят с останалите участници в националния отбор в София.

Спешъл Олимпикс България имаше квота за 18 атлети с интелектуални затруднения от десет общини и в седем спортни дисциплини.

Редактор: Гергана Караилева
Източник: Община Стара Загора

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмСпорт