Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения 400 000 души ще получат пакети с храна през март

400 000 души ще получат пакети с храна през март

400 000 души ще получат пакети с храна през март - изображение

Четиристотин хиляди е броят на регистрираните социално слаби  граждани в страната, които ще бъдат подпомогнати. През 2018-а нови 80 000 души ще се възползват услугата. Информацията беше съобщена от министър Бисер Петков по време на проведеното вчера заседание на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

Проектът, който предлага тази социална услуга за поредна година, е на стойност 16 000 000 лв. Седемнадесет продукта са включени в пакета, като раздаването им ще започне през март.

Миналата година броят на най-бедните, които се нуждаят от подобна подкрепа, беше по-нисък. Тогава 254 000 мъже и жени взеха 10 вида продукти, предоставени им благодарение на хранителната програма на ЕС. Раздаването на помощите през 2017 г. започна в първите дни на януари.

По време на заседанието вчера министър Петков отговори на въпроси, поставени от членовете на комисията, и предостави данни за напредъка по отношение на осъществяването на приоритетите на българското председателство.

Сред другите теми, които бяха във фокуса на вниманието и обсъждането вчера, са законопроектът за ратифициране на конвенция 131 на Международната организация на труда за определяне на минималната работна заплата, както и предложенията за промени в Закона за социалното подпомагане, чието първо гласуване предстои.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: parliament.bg, nova.bg
Снимка: saintjoan.org

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗаведенияНовиниСнимкиНормативни актовеЛайфстайл