Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Южният плаж в Слънчев бряг е достъпен за хората с увреждания

Южният плаж в Слънчев бряг е достъпен за хората с увреждания

Южният плаж в Слънчев бряг е достъпен за хората с увреждания - изображение

Южният плаж в Слънчев бряг е единственият в момента у нас, където хората с увреждания могат да се чувстват удобно и комфортно. Управителят Кирил Спасов е категоричен, че е задължително те да имат достъп както до плажа, така и до морето и затова са направили нужното, за да бъде престоят им приятен, удобен и спокоен.

Изключително лесно е хората в инвалидни колички да стигнат до морето по пътеката, създадена специално за тази цел. От друга страна специализираните плаващи колички помагат на трудноподвижните туристи да влязат в морската вода и да плуват, а използването им е безплатно. През цялото време за безопасността им се грижат спасители.

Изградена е и специализирана тоалетна, която отговаря на изискванията за безопасност и хигиена.

Чадърите и шезлонгите са безплатни за хората с увреждания и се познават по специалния син знак. Той от своя страна е свързан с международния екологичен сертификат „Син флаг“, който Южният плаж печели за 11 година. Отличието е за чист плаж, чиста морска вода и добра инфраструктура за хора с увреждания.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: sunnybeach.south

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНовиниСпорт и туризъмАлт. медицинаСоциални грижиЛайфстайлИсторияРецептиСпортБотаникаОрганизацииАнкети