Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Закрила на детето Ще обучават ловешки ученици да разпознават агресията и различните зависимости

Ще обучават ловешки ученици да разпознават агресията и различните зависимости

Ще обучават ловешки ученици да разпознават агресията и различните зависимости - изображение

Възпитаници на няколко учебни заведения и двадесет деца от центрове за настаняване от семеен тип ще преминат обучение, което ще им помогне да разпознават различните видове зависимости и агресивно поведение, ще придобият умения да се справят в рискови ситуации и да се противопоставят на агресивната среда.

Проектът „Независими, информирани и толерантни –децата на Европа 2020“ се осъществява от сдружението „Граждански инициативи – Ловеч“ съвместно с Общината. Финансирането е по националната програма за младежки дейности.

Другите инициативи по него включват организиране на дискусии, информационни кампании и прояви, по време на които самите деца ще обучават своите връстници.

Ще бъдат обхванати общо 360 деца и младежи от 15 до 29 години от четирите центъра. Очаква се през летния период и ваканциите да се включат и ученици от началните училища в селата Александрово и Чавдарци.

От Общината в Ловеч съобщават, че от 2016-а до момента експертите на сдружението са осъществили множество инициативи, свързани с превенция на насилието, ранните бракове, зависимостите, но и посветени на професионалното ориентиране и бъдещето пред младите хора.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: lovech.bg
Снимка: sgilovech.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиВидеоАнкетиТестовеСнимкиЛюбопитноИнтервютаОбразованиеСпорт и туризъмИстория