Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Четири начина да разберем дали една идея е добра

Четири начина да разберем дали една идея е добра

Четири начина да разберем дали една идея е добра  - изображение

Във все по-динамично променящия се и силно конкурентен свят, в който се намираме, е наистина доста трудно да се прецени дали една идея ще сполучи или не. И все пак това въобще не е невъзможно - успешните предприемачи и компании са го доказали многократно (нека не забравяме, че те обаче разполагат със специални кадри, поели на плещите си въпросната задача). Независимо дали става за бизнес хрумване или друго, следващите съвети може би ще ви помогнат да изчислите шансовете за успех.

- Преди да стартирате което и да начинание, запитайте се наистина ли вярвате в него и дали си заслужава да се захващате с него. Цялата истина е, че нищо нито в бизнеса, нито в живота не става без страст, достатъчно отдаденост и вяра. Иначе казано, ако отговорите отрицателно на питанките си, по-добре не се захващайте с въпросната дейност.

- Имайте предвид, че добрата идея е гъвкавата такава. Сама по себе си, тя би трябвало, смятат експертите, да е отлична симбиоза от голям брой заслужаващи вниманието ни добри хрумвания, доказали своята ефективност във времето. Ако й липсва гъвкавост, много е вероятно тя никога да не се радва на реализацията, за която мечтаете.
 
- Открийте хора, които няма да харесат идеята ви  – смело и веднага. Защо ли? Ами, много просто. Когато я споделяте само с близки, те по всяка вероятност ще ви поздравят и ще ви кажат колко се гордеят с вас и до… тук. Обаче, ако си намерите критици, има шанс същите да ви отворят очите и за лошите страни на начинанието, с което съвсем благородно да ви спестят лукса да се провалите ;)

- Когато веднъж стартирате, оставете емоцията зад гърба си. Въпреки че ви е помогнала да вземете решение в началото, сега тя по-скоро ще ви пречи. Така че действайте примерено, спокойно и с едно наум.

Горещо ви пожелаваме успех!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноХранене при...РецептиСпорт