Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Черна картичка за Коледа ще получат 26 обществени личности

Черна картичка за Коледа ще получат 26 обществени личности

Черна картичка за Коледа ще получат 26 обществени личности - изображение

Старозагорският Комплекс за социални услуги за деца и семейства изпрати днес по една черна картичка за Коледа на 26 обществени личности, сред които президентът, осем министри, конституционни съдии, религиозни лидери, евродепутатът Ангел Джамбазки, народни представители.

„Това е провокация и трябваше да я направим, защото се наслушахме на абсурди и безумия, свързани с Конвенцията на съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие през последната година, а черната статистика показва, че за 49 седмици са убити 30 жени и три деца“, каза Диана Димова, която е директор на Комплекса и председател на фондация „Мисия криле“.

Картичката е със специално послание и то се съдържа в отвореното писмо на шест жени, преживели насилие. В него те разказват какво са преживели. Не само физическа болка, но и онзи постоянен, невидим за околните и съсипващ психиката тормоз, който ограничава, поставя личността в затвор, изолира, насажда чувство на вина, на страх, съмнение, ужас. И може би на най-тежкото за тези жени – да преживеят насилието, извършено над децата им.

И в края на този разтърсващ текст тези шест жени, претърпели насилие, съветват всички със съдба като тяхната да говорят, да не се примиряват, да се научат да казват „не“, да търсят помощ и подкрепа. Категорични са, че промяната е възможна, както е възможен и животът без насилие.

„Надявам се всички, които ще получат това послание да се замислят“, каза още Диана Димова, която е убедена, че е крайно време нещата да се променят и хората, от които зависи това да работят за решаването на проблемите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: КСУДС – Стара Загора

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниПсихологияЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаАнкетиБотаникаЛеченияЗдравни съветиСнимкиХранене при...ТестовеСпортАлт. медицинаПатологияФизиологияИсторияОрганизацииКлинични пътекиРецептиНормативни актовеДиетиСпециалистиЗаведения