Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Център за работа с деца на улицата създават в Кюстендил

Център за работа с деца на улицата създават в Кюстендил

Център за работа с деца на улицата създават в Кюстендил - изображение

В Кюстендил започва строеж на Център за работа с деца на улицата. Това е възможно след спечелен от общината проект по ОП „Региони в растеж“ на стойност малко над 921 000 лв. От тях 783 000 лв. са европейски, а националното финансиране е в размер на 138 000 лв.

Основната задача е в центъра да бъдат събрани деца, които живеят на улицата, но и такива, които биват принудени да работят или са жертви на насилие.

От местната администрация заявиха, че след построяването на сградата очакват самата социална услуга да бъде финансирана от друга европрограма – „Развитие на човешките ресурси“, а по-късно и да се превърна в делегирана държавна дейност.

Центърът ще може да приеме 30 деца от 7 до 18 години и в него се очаква да работят 15 души.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg
Снимка: kmeta.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниПсихологияАнкетиЛайфстайлЛюбопитноЗаведенияОбразованиеИнтервютаБотаникаЛеченияНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииСпортСнимкиЗдравни съветиРецептиХранене при...ТестовеАлт. медицинаИсторияИзследванияКлинични пътеки