Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Център за подкрепа на хора с увреждания създават във Варна

Център за подкрепа на хора с увреждания създават във Варна

Център за подкрепа на хора с увреждания създават във Варна - изображение

Във Варна започват осъществяването на мащабен проект на стойност един милион лева, който се реализира по ОП „РЧР“. Ще бъде създадено място, където хората с увреждания и техните семействата ще получават нужната им подкрепа.

Новата услуга е част от пилотен за страната проект, който се реализира още в София, Пловдив, Бургас и Русе.

Новата социална услуга ще бъде в квартал „Аспарухово“, където за целта ще бъдат ремонтирани основно две помещения. Те ще бъдат обзаведени и снабдени с всичко необходимо.

От комплексните интегрирани социални и здравни услуги ще се възползват 90 души, за които ще бъдат полагани целодневни и почасови грижи. При необходимост хората могат да останат в Центъра за две седмици.

Услугата ще стартира от март 2020-а. Общо 23 души ще бъдат назначени на работа, а всички услуги ще бъдат безплатни за нуждаещите се от тях.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: varna.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаСпорт и туризъмОбразованиеСпециалистиЗаведенияОрганизацииИсторияАптеки