Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Центърът за деца с увреждания в Нови пазар се сдоби със сух басейн

Центърът за деца с увреждания в Нови пазар се сдоби със сух басейн

Центърът за деца с увреждания в Нови пазар се сдоби със сух басейн - изображение

Шуменския Инер Уил клуб осъществи поредната си благотворителна инициатива. Чрез проекта „Дарявай, докато четеш“ дамите от клуба връчиха сух басейн с топки на малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип в Нови Пазар.

Играта в този вид басейни подпомага зрителната и двигателна стимулация на децата с увреждания.

Основната цел на проекта е децата да бъдат стимулирани да четат. Детето печели кредити, след като попълни тест по книга, след което ги насочва към някоя от активните в момента каузи.

За да имат малчуганите с увреждания от Нови пазар своя басейн петдесет ученици са прочели избраните от тях книги и са дарили спечелените кредити.

Инер Уил клуб финансира и реализира проекта. Регистрирани за участие са общо 1097 ученици от цялата страна, които до момента са прочели 1588 книги.

Координаторът на разработката Здравка Йорданова споделя колко важно е това, че четящите деца стават не само дарители, но и имат правото да разпределят средствата парите и да ги насочват към каузи, зад които застават.

Тя съобщи, че „Дарявай, докато четеш“ продължава и в момента са активни три каузи. Най-новата от тях е „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние“.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: shum.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлСоциални грижиСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицина