Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Хейли Форт, детският ентусиазъм и къщичките за бездомни в САЩ

Хейли Форт, детският ентусиазъм и къщичките за бездомни в САЩ

Хейли Форт, детският ентусиазъм и къщичките за бездомни в САЩ - изображение

Искам да ви разкажа една история за малко момиченце, което строи къщи. Не, те не са за кукли. Въпреки това, тяхното предназначение е също толкова съществено, защото построените от детето къщи сбъдват мечтите за уютен дом и сигурност на хората, живеещи на улицата.

Когато пет-годишната Хейли Форт за пръв път вижда бездомен човек, съзнанието на момиченцето бива разтърсено. Гледката на окаяното състояние на човека кара Хейли да попита родителите си как може да му помогне. Така, с неподправен ентусиазъм момиченцето започва да дарява храна за бездомните хора. Впоследствие по детски чистото желание на Хейли да помогне се превръща в дела. Тя решава, че може да се заеме с отговорната задача да строи къщи за бездомните хора.

Всяко добро дело си има планове, това на Хейли има цял чертеж.

Така се появил покривът на първата къщичка.


На шест години, Хейли започва да отглежда зеленчуци. Тя дарява отгледаната от нея реколта в местната банка за набиране на храни. В зеленчуковата градинка на момиченцето растат моркови, чушки, грах, боб, домати, ягоди, краставици, дини и пъпеши, възлизащи на впечатляващите 128 £. Сумата е значителна за Хейли Форт, тъй като в нея са вложени упорита работа, ентусиазъм и по детски чистото желание да окаже помощ на най-уязвимите и нуждаещите се хора.

Хейли решава да удвои усилията си и сама да изгради мобилно укритие за бездомни от нулата. Планът й е да построи 12 подвижни навеси за 2015 година.
Майката на Хейли – Миранда Форт съобщила пред медиите, че името на първият човек, получил покрив над главата си, е бездомник на име Едуард. Жената съобщила, също, че: "Хейли посети всички свои бездомни приятелите и взе някои решения за строежа на своите къщички, въз основа на редица обстоятелства. Едуард също й помогна".

Снимката недвусмислено показва, коя е движещата сила, караща хората да си помагат.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиНовиниСоциални грижиЛюбопитноПсихологияАнкетиЗдравни съветиСпортПроизводителиГеография