Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Форум в Пазарджик ще разисква темата за правата на децата

Форум в Пазарджик ще разисква темата за правата на децата

Форум в Пазарджик ще разисква темата за правата на децата - изображение

Фондът за превенция на престъпността ИГА в Пазарджик организира форум, чиято основна тема ще бъде „Правата на децата в конфликт със законодателството“. Събитието поставя края на проекта, по който ИГА работи от 2017 г.

Проектът, благодарение на който беше създаден Център за права на децата в Пазарджик, работи по въпроса дали центровете за правата на децата у нас са в конфликт или в контакт със закона. Разработката е финансирана от „Велукс“. Експерти на фондацията ще бъдат част от събитието. В него ще се включат още и представители на Националната мрежа за децата и други институции и организации, които имат отношение към темата.

По време на форума ще бъдат представени резултатите от работата на Центъра в Пазарджик.

Сред целите на проекта са възможността да приложи в практиката модели на услуги деца, които са в конфликт или контакт със закона, но и да помогне за промяната на обществените нагласи към децата, които са в конфликт със закона.

Реализирайки проекта ИГА създаде общо четири центъра - в Пазарджик, Русе, Враца и София. По време на осъществяването му екипите работиха активно в учебни заведения, детски градини и местната общност.

Сериозно внимание беше отделено на децата в риск – многодетни семейства, такива, които са само с един родител или са двама, но са безработни, както и родителите с психически проблеми и зависимости.

Отделено беше внимание на деца, които са жертви на насилие или ас пострадали от престъпления, както и деца, извършили противообществени прояви.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: iga-bg.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛайфстайлНовиниАнкетиПсихологияНормативни актовеИсторияСнимкиЗдравни съветиСпециалистиЛюбопитноТестовеРецептиАлт. медицинаСпортХранене при...ИнтервютаЗаведенияОрганизацииОбразованиеКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника