Начало Социални грижи Трудова ангажираност Трудова медицина, превенция и условия за живот Фондът „Условия на труд“ ще финансира проекти до сто хиляди лева

Фондът „Условия на труд“ ще финансира проекти до сто хиляди лева

Фондът „Условия на труд“ ще финансира проекти до сто хиляди лева - изображение

Започна набирането на проекти за по-добри условия на труд и за дейности, свързани с диагностиката на професионалните болести. Фондът „Условия на труд“ ще финансира идеи, в основата на които са усилията да бъдат подобрени условията на труда. Това включва техническата безопасност на оборудването, праха, шума, вибрациите, осветлението, лъченията, химични агенти, ръчна работа с тежести и други.

За одобрение могат да кандидатстват както физически, така и юридически лица, които не са получили пълно безвъзмездно финансиране за същия проект по други програми. Сред условията са да осигуряват работа по сключени трудови договори, да предлагат обслужване на работниците по служба по трудова медицина и да нямат задължения към държавата.

Максималният размер на парите, с които Фондът може да финансира един проект, е до 30% от одобрените и извършени реално разходи по реализацията му, но сумата не може да бъде повече от 100 000 лв.

През 2018 г. благодарение на Фонда са осъществени проекти в 28 предприятия. Данните показват, че са подобрени условията на работа и е повишена мотивацията на общо 1697 души.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЛайфстайлЗаведенияПсихологияЛюбопитноЛичностиИсторияНормативни актовеОрганизацииЛечения