Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Фондът „Социална закрила“ е подкрепил над 15 000 души през 2018 г.

Фондът „Социална закрила“ е подкрепил над 15 000 души през 2018 г.

Фондът „Социална закрила“ е подкрепил над 15 000 души през 2018 г. - изображение

Отчетът за дейността на Фонда „Социална закрила“ към социалното министерство през 2018-а показва, че той е помогнал на над 15 000 българи чрез финансирането на 124 проекта.

Документът, който беше приет от УС на структурата, показва, че с негови средства е подкрепена работата на 36 обществени трапезарии, десет социални услуги, единадесет проекта, свързани с различни културни и спортни прояви. Финансирани още са и 67 проекта за ремонт и подобряване състоянието на сгради, в които се предоставят социални услуги.

Общо са усвоени малко над шест милиона лева. Програмите, откъдето са средствата, са „Предоставяне на социални помощи при прилагане на диференциран подход“ и „Социално включване на други рискови групи от населението“.

От министерството са категорични, че чрез фонда неправителствените организации предлагат социални услуги и получават подкрепа за осъществяването на различни инициативи. Едно от предимствата му е, че подкрепя иновациите и семейства и хора, изпаднали в затруднено положение, за които всички други методи за помощ са изчерпани.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноЛечения