Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Употреба на европейска здравна карта в Холандия

Употреба на европейска здравна карта в Холандия

Употреба на европейска здравна карта в Холандия - изображение

Благодарение на европейската здравна карта всички граждани могат да се възползват от медицински грижи на територията на Европа. Категориите на здравноосигурителната система в Холандия може да се разгледа по следния начин:

1. Здравноосигурителна институция по място на престой

2. Прегледи при лекар или зъболекар

3. Медикаментозни препарати

4. Болнично лечение

5. Временна неработоспособност

Холандия

1. Здравноосигурителната институция по място на престой за Холандия е Agis Zorkverzekeringen.

2. При необходимост от медицинска помощ пациентите трябва да се обърнат към изпълнителите на медицинска помощ (huisart), упълномощени да предоставят медицински услуги за сметка на осигурителната институция по място на престой. Лечение то е безплатно.

3. Медикаментите се получават от лекаря и срещу рецепта от аптеките, като част от цената им се доплаща от пациентите.

4. За хоспитализация в холандска болница е нужно лекарско направление и валидна ЕЗОК. За да се възстановят разходите за болнично лечение е необходимо съдействието на компетентната осигурителна институция, поемаща разходите за лечение в най-ниската болнична класа.

5. Най-късно до края на втория ден втория ден от настъпването на временната неработоспособност е нужно пациентите да се обърнат към Центъра за връзка с клиенти на Uitvoeringsinstelling Werknemersverzekeringen (UWV) за възстановяване на разходите.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноЛайфстайлСнимкиАнкетиИсторияСпортРецептиЗдравни съветиНормативни актовеОрганизацииХранене при...ПсихологияЛеченияАлт. медицинаЗаведенияИнтервютаФизиологияТестовеОткритияПроизводителиОбразованиеКлинични пътекиБотаника