Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Употреба на европейска здравна карта в Малта

Употреба на европейска здравна карта в Малта

Употреба на европейска здравна карта в Малта - изображение

Благодарение на европейската здравна карта всички граждани могат да се възползват от медицински грижи на територията на Европа. Категориите на здравноосигурителната система в Малта може да се разгледа по следния начин:

1. Здравноосигурителна институция по място на престой

2. Прегледи при лекар или зъболекар

3. Медикаментозни препарати

4. Болнично лечение

5. Временна неработоспособност

Малта

1. Здравна институция по място на престой е Divizjoni tas - Sahha (отдел "Здравеопазване"), Валета.

2. При необходимост от медицинска помощ пациентите трябва да се обърнат към лекар от системата на държавните здравни заведения (Health Centres), като представят своята ЕЗОК.

3. Медикаменти се получават в аптеките срещу рецепта. Разходи за лекарства се възстановяват само при хоспитализация. Включват се и три дни след изписване от болницата.

4. За постъпване в болница е необходимо направление, издадено от лекар.

5. Удостоверенията за временна нетрудоспособност се изпращат в тридневен срок до Министерството за социална сигурност - във Валета (Dipartiment tas Sigurta Socjali, 38, Ordnance Street, Valletta CMR 02).

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлИсторияАнкетиСпортРецептиЗдравни съветиОрганизацииНормативни актовеПсихологияХранене при...ЛеченияЗаведенияТестовеИнтервютаФизиологияАлтернативна медицинаОбразованиеОткритияПроизводителиКлинични пътекиБотаника