Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Употреба на европейска здравна карта в Люксембург

Употреба на европейска здравна карта в Люксембург

Употреба на европейска здравна карта в Люксембург - изображение

Благодарение на европейската здравна карта всички граждани могат да се възползват от медицински грижи на територията на Европа. Категориите на здравноосигурителната система в Люксембург може да се разгледа по следния начин:

1. Здравноосигурителна институция по място на престой

2. Прегледи при лекар или зъболекар

3. Медикаментозни препарати

4. Болнично лечение

5. Временна неработоспособност

Люксембург

1. Здравната институция в Люксембург се нарича Caisse de maladie des Ouvriers -125 Route d'Esch, L-1471 Luxembourg Ville.

2. Прегледите при зъболекар или лекар се заплащат първоначално от пациентите, но след като представят фактури и ЕЗОК осигурителната институция възстановява разходите (след приспадане на определено доплащане).

3. Лекарствата в Люксембург не са безплатни, но впоследствие осигурителната система възстановява изцяло или частично разходите на пациентите.

4. За да постъпят в болница пациентите трябва да представят направление, издадено от лекар, както и ЕЗОК. Предвижда се заплащане на такса за ден болничен престой.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлИсторияАнкетиСпортРецептиЗдравни съветиНормативни актовеПсихологияОрганизацииХранене при...Алт. медицинаФизиологияИнтервютаЗаведенияЛеченияТестовеОткритияПроизводителиОбразованиеКлинични пътекиБотаника