Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Употреба на европейска здравна карта в Испания

Употреба на европейска здравна карта в Испания

Употреба на европейска здравна карта в Испания - изображение

Благодарение на европейската здравна карта всички граждани могат да се възползват от медицински грижи на територията на Европа. Категориите на здравноосигурителната система в Испания може да се разгледа по следния начин:

1. Здравноосигурителна институция по място на престой

2. Прегледи при лекар или зъболекар

3. Медикаментозни препарати

4. Болнично лечение

5. Временна неработоспособност

Испания

1.Здравно управление по местопребиваване. В случая това е местната дирекция на lnstituto Nacional de la Salud или местното поделение на INSS (lnstituto Nacional de la Seguridad Social).

2. При необходимост необходимо е да се обърнете към лекарски кабинет (Consultorio), здравен център (Centro de Salud), свързани със здравноосигурителната институция, след като представяне на ЕЗОК и документи за самоличност. Зъболечението е за сметка на пациентите.

3.Съществува доплащане на лекарствените препарати. От него са освободени единствено испанските пенсионери.

4. За да се постъпи в испанска болница е необходимо медицинско направление, съдържащо наименованието на конкретната болница, където пациентите желаят да постъпят. Блоничното лечение е безплатно.

5. Удостоверенията за временна неработоспособност (Parte de baja) се представя в местните поделения на INS.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСпортНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлИсторияРецептиПроизводителиАнкетиЗдравни съветиНормативни актовеХранене при...ОрганизацииПсихологияЛеченияТестовеАлт. медицинаЗаведенияФизиологияИнтервютаОбразованиеОткритияКлинични пътекиБотаника