Начало Социални грижи Добрите практики Актуално УНИЦЕФ и МТСП ще продължат сътрудничеството си в сферата на социалните услуги

УНИЦЕФ и МТСП ще продължат сътрудничеството си в сферата на социалните услуги

УНИЦЕФ и МТСП ще продължат сътрудничеството си в сферата на социалните услуги - изображение

И през 2019-а УНИЦЕФ и социалното министерство ще бъдат партньори и ще работят активно за деинституционализацията на грижите за деца и развитието на социалните услуги. Сред приоритетите ще бъдат още задълбоченият анализ на системата за закрила на детето и актуализацията на методиките и стандартите за качество.

Това бяха основните теми, около които се фокусираха представителите на институциите по време на дискусия, началото на която постави заместник-министър Зорница Русинова. Тя припомни, че ведомството работи изключително активно и инвестира сериозно в ранното детско развитие и подчерта, че новият закон за социалните услуги регламентира именно интегрирани услуги за ранното детско развитие и иновативно финансиране. Предстои да бъде приет и новият закон за детето, а политиката за деинституционализацията беше определена като успешна.

От своя страна представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита представи реализираното до момента и подчерта, че в следващите две години организацията ще продължи с подкрепата за въвеждането на патронажните грижи и за създаването на националната система за деца с увреждания и със затруднения в развитието.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижи