Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Унгарският премиер обяви мерките на кабинета за справяне с демографската криза

Унгарският премиер обяви мерките на кабинета за справяне с демографската криза

Унгарският премиер обяви мерките на кабинета за справяне с демографската криза - изображение

Виктор Орбан оповести мерките, които предприема екипът му, за да се справи с проблемите в страната, свързани с ниската раждаемост и с факта, че населението намалява с 32 000 души на година.

Унгарският премиер обяви, че майките, които имат четири и повече деца, няма да плащат подоходен данък до края на живота си. Според него това е начинът да бъде защитено бъдещето и страната да не е зависима от имигранти.

Сред другите предложения са отпускането на безлихвен заем до десет милиона форинта, което е равно 36 000 долара, на млади семейства и идеята парите да бъдат опростени, когато двойката има три деца.

През следващите три години в страната ще бъдат построени 21 000 ясли, предвижда се отпускането на допълнителни два и половина милиарда долара за здравната система , както и нови жилищни субсидии и държавна помощ за купуване на автомобил с повече места.

Виктор Орбан и неговият екип смятат, че тези мерки са в състояние да стимулират и да доведат до повишаване на раждаемостта в страната.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиСоциални грижиСпециалистиЛюбопитноЛайфстайлНовиниИстория