Начало Социални грижи Трудова ангажираност Видове трудова заетост Търсят младите лидери на България

Търсят младите лидери на България

Търсят младите лидери на България - изображение

За четвърта поредна година международната неправителствена организация Junior Chamber International – България обявява началото на проекта, чрез който издирва млади хора, които са лидери в областта, в която работят. Основната цел е, те не само да бъдат открити и да получат национално признание за постиженията си, а и да се превърнат в пример.

До 25 март всеки може да посочи своя избраник като за целта е нужно само да попълни електронния формуляр на интернет страницата на организацията. Млади мъже и жени от 18 до 40 години могат да бъдат част от благородната надпревара. Другите условия са кандидатите да са български граждани и най-важното - постиженията им в различните области, които обхващат целия спектър на социума ни, да са доказани.

Според регламента екипът на организацията ще провери дали всички предложения отговарят на истината и на изискванията. Жури от 30 души ще има задачата да оцени кандидатите и да определи 10-те най-достойни между тях. Те от своя страна ще вземат участие в международното издание на състезанието.

Идеята за TOYP (Най-изявените млади личности) е на Доуърт Хоус, а първото издание на конкурса се провежда през 1933 г. През 1952 г. програмата става международна.

Организацията Junior Chamber International (JCI) е създадена в САЩ през 1915 г. Днес тя има представителства в 124 държави.

У нас международната неправителствена организация съществува от 2011 г., а от 2015-а организира и конкурса.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: toyp.jci.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСоциални грижиСнимкиЛюбопитноНовини