Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Трудовата интеграция е в основата на битката с бедността и социалната изолация

Трудовата интеграция е в основата на битката с бедността и социалната изолация

Трудовата интеграция е в основата на битката с бедността и социалната изолация - изображение

Трудовата интеграция е начин, при това най-добрият, обществото да се пребори с бедността и социалната изолация на най-уязвимите групи. Твърдението е на социалния министър Бисер Петков, което той изрази по време на заседанието на Европейския икономически и социален комитет. На него той представи и мерките, с които българската държава подкрепя безработните до 29 и над 50 години, хората без професия и тези с трайни увреждания.

По време на срещата министърът подчерта, че един от приоритетите на правителството е свързан с гарантирането правата на хората с увреждания, а целите са те да усещат реална социална и икономическа защита, но и управляващите да създадат условия както за тяхното пълноценно включване, така и да бъдат равнопоставени във всички сфери на живота.

Основната тема на заседанието на ЕИСЦ в София беше посветена точно на политиките, които се осъществяват в подкрепа на уязвимите региони и гражданите. Представителите на европейските държави дискутираха и по въпроса за мерките, които трябва да бъдат предприети по отношение на някои от болезнените теми. Сред тях са преодоляването на различията между отделните райони, начините за стимулиране на инвеститорски интерес към местата, които са обезлюдени или са труднодостъпни, както и към това как да бъдат създадени реални работни места за хора с увреждания.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиЛайфстайлНовиниЛюбопитноПсихологияСнимкиСпортАлт. медицина