Начало Социални грижи Добрите практики Актуално С 25 895 е намалял броят на безработните жени през 2017-а

С 25 895 е намалял броят на безработните жени през 2017-а

С 25 895 е намалял броят на безработните жени през 2017-а - изображение

Жените, които не са намерили работа през 2017 г. е намалял с 25 895, а този на мъжете с 22 060. Цифрите са от приетия от правителството доклад за равнопоставеността на жените и мъжете у нас през миналата година.

В документа е показано как са реализирани политиките, свързани с по-голямото участие на жените на трудовия пазар, с намаляване на разликата в заплащането между представителите на силния и слабия пол както и с насърчаването на равенството пир вземане на решения.

Разликата в заплащането у нас е 14,4%. За сравнение средната стойност в ЕС е 16,2%.

По отношение на индекса за равнопоставеността на половете страната ни се е придвижила с десет места напред за последните две години, е посочено в доклада. Удовлетворяващи са и резултатите по отношение на изпълнението на Закона за равнопоставеността.

Не на последно място в доклада са отбелязани процесите, свързани с борбата с насилието, основано на пола и промяната на обществените стереотипи спрямо половете.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: fr.kantar.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияТестовеЛюбопитноФизиологияСоциални грижиАнкетиСпортЛеченияЗдравни съветиНовиниХранене при...ИсторияКлинични пътекиДиетиБотаникаСпециалистиАнатомияИзследванияАлт. медицинаПатологияОрганизацииНормативни актовеРецептиЗаведения