Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Закрила на детето Създадоха национална платформа срещу насилието над деца

Създадоха национална платформа срещу насилието над деца

Създадоха национална платформа срещу насилието над деца - изображение

Мащабна национална платформа, наречена Обединение „Детство без насилие“ създадоха 19 граждански организации и експерти. Това, което ги обединява е, че те от години работят не просто по проблемите на децата, а с особен акцент върху възможностите да бъде предотвратено насилието над тях.

Всички те имат сериозен опит, който им позволява да видят мащабите на проблема. Другото, което събира представителите на толкова много организации, е липсата на напредък в държавните политики и в разбирането на обществото, но и задълбочаването и разрастването на проблема. За съжаление отдавна не става дума за единични случаи.

Голямата задача, която учредителите си поставят, е новосъздаденото обединение да събере наистина представители от целия обществен сектор, които заедно да работят за трайното установяване на абсолютна нетърпимост към всички прояви на насилие над деца.

За постигането на тези цели участниците предвиждат активна и целенасочена работа с институциите, за да бъде променено законодателството, провеждане на проучвания и изследвания, но и разработването на методи, чрез които бързо и ефективно да бъдат разпознати децата в риск.

Сериозна застъпена ще бъде работата с родители и учители, а идеята е те да бъдат подкрепяни и мотивирани чрез специални програми и тренинги.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: nmd.bg
Снимка: lexpressiondz.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниПсихологияСоциални грижиАнкетиЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаСнимкиБотаникаЛеченияЗдравни съветиСпециалистиХранене при...Алт. медицинаРецептиСпортТестовеИсторияНормативни актовеОбразованиеОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиИзследвания