Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Създават Център по въпросите на хората с нисък ръст

Създават Център по въпросите на хората с нисък ръст

Създават Център по въпросите на хората с нисък ръст - изображение

Националната организация „Малки български хора“ започва ремонт на сградата, където ще бъде създаден Център по въпросите на хората с нисък ръст. Основната задача на центъра ще бъде да дава възможност за обучения, да консултира и подкрепя, да посредничи при търсене на работа и да насочва към рехабилитация, психологическа помощ и социални услуги.

На 1 август от организацията ще дадат официално началото на ремонтните дейности на сградата, която им беше предоставена от общината в столицата. Проектът за центъра на малките хора е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ по схемата „Равни шансове“. Неговата стойност е 390 000 лв. и трябва да бъде осъществен до 2020 г.

Когато през април Столичната община предостави сградата на организацията, което те определиха като велик ден за тях, защото се е сбъднала голямата им мечта, те не забравиха да благодарят не само на общинските съветници, гласували единодушно предложението, но и на президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който лично подкрепи и участва в кампанията им за предоставянето на сградата.

Синдикатът направи и съвместно проучване с организацията на малките хора, в което се включиха 101 нейни представители. Данните показват, че 44% от тях са безработни, 39% работят, 10% са пенсионери, а 55,4% разчитат преди всичко на пенсията си. Половината от всички анкетирани признават, че са били пренебрегнати и отхвърлени, демонстрирали са им открит отказ и са ги дискриминирали единствено заради ниския ръст.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: lpbulgaria.org, podkrepa.org
Снимка: lpbulgaria.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСпортЗдравни съветиКлинични пътекиНовиниСнимкиАлт. медицинаХранене при...