Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Съветът по социално включване подкрепи проектозакона за социалните услуги

Съветът по социално включване подкрепи проектозакона за социалните услуги

Съветът по социално включване подкрепи проектозакона за социалните услуги - изображение

Членовете на Националния съвет по въпросите на социалното включване подкрепиха единодушно проектозакона за социалните услуги, чието обществено обсъждане продължава до 15 ноември.

Според участниците в заседанието едно от предимствата на проекта е, че обединява и синхронизира политиките, които ще бъдат прилагани в областта на социалното включване, ранното детско развитие и деинституционализацията.

От социалното ведомство изразиха специална благодарност към представителите на неправителствените организации за техните усилия и приноса им при създаването на новия подход за интегрирани услуги. Както подчерта заместник-министър Зорница Русинова помощта на представителите от неправителствения сектор е била важна. Този вид услуги комбинират както здравни и социални аспекти, така и образователни.

По време на заседанието отново беше припомнено, че новият регламент акцентира върху уточняването и регламентирането на всички въпроси, свързани с предоставянето, използването, планирането, финансирането и контрола на социалните услуги, а една от основните му цели е да осигури реален достъп до услугите, които са ефективни и качествени. С новия проектозакон се дава възможност достъп да имат всички граждани, а не само представителите на най-уязвимите групи в обществото.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлАнкетиСнимкиНормативни актовеСпортЛюбопитноИстория