Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Старт на подновения прием на документи за осигуряване на детегледачи

Старт на подновения прием на документи за осигуряване на детегледачи

Старт на подновения прием на документи за осигуряване на детегледачи - изображение

Проектът "Родители в заетост" под патронажа на Агенцията по заетостта ще стартира на 26.03.2018 г. Той е съвместно финансиран от социалния фонд на Евросъюза посредством Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

Начинанието ще помогне на семействата с деца до 5 години. Цели се постигането на адекватно съвместяване на професионалния и личния живот на родителите, като същевременно с това - да се предостави шанс на безработните лица да си намерят забавна и достойна работа, включваща полагане на грижи по отглеждането на малки деца.

След финала на първия прием по проекта (неговото начало беше през есента на 2017 г.), налице е свободен финансов ресурс в рамките на 8 млн. лв. В границите на сумата следва да се одобрят и включат допустимите родители, подали заявление за участие.

Така 866 от общо 2119 родители, подали заявление още по време на първия прием, вече са одобрени и включени в проекта. До сега са приети 2586 заявления, подадени от безработните лица, желаещи да започнат работа като детегледачи. Получилите одобрение са 1983. От всички 1500 родители, първоначално предвидени да се включват в проекта, 684 вече се ползват полезната услуга за отглеждане на малчуганите.

И във времето на втория прием по проекта "Родители в заетост" право да подадат документи имат родителите на деца от 0 до 5 години, незаписали наследниците си в детски заведения.

По статията работи: Виктория Милова

Източник: mlsp.government.bg

Снимка: betweencarpools.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиОрганизацииНовини