Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Старозагорци също поискаха оставката на Валери Симеонов

Старозагорци също поискаха оставката на Валери Симеонов

Старозагорци също поискаха оставката на Валери Симеонов - изображение

Повече от сто души се събраха снощи пред Областната управа в Стара Загора, за да изразят гражданската си позиция и да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„За нас е важно е, че се събрахме не само ние, жените от палатковия лагер в града, които Валери Симеонов определи като „кресливи и спекулиращи с уж болните си деца“, а и старозагорци с позиция“, заяви Антония Петкова, която е една от организаторките на протеста в града. Според нея подкрепата и ясно изразеното мнение на толкова много хора, които не са пряко засегнати, е от огромно значение.

„Много мнения бяха изказани, но мога да ги обобщя със следните изречения, които бяха изписани и които по съвета една от присъстващите по-късно залепихме върху офиса на НФСБ в Стара Загора. И това са: „Вън уж-човеците от уж-политиката“ и „Изпълняваме си задълженията –искаме си правата“, каза още Антония Петкова, според която в момента за пореден път в държавата се разиграва театър.

протестиращите пред Областна управа старозагорци

Абсурдният театър отново има една основна цел и тя е под килимчето да бъде заметен и прикрит фактът, че нищо до момента не е направено по отношение на Конвенцията на ООН и че управляващите не са си свършили работата. „Това е чудовищното престъпление, което искат да скрият, защото ако бяха започнали реални действия по приложението на този документ, нещата отдавна щяха да започнат да си идват по местата“, категорична е още майката на малкия Мишо.

Както Антония, така и останалите дами, които протестират вече пети месец, не вярват отдавна на празни обещания, още по-малко имат доверие на заявени намерения от страна на неадекватна администрация. Смятат, че Валери Симеонов не може да продължава да заема не само поста на вицепремиер, но и какъвто и да е друг в държавата. Затова ще продължат с ефективните протестни действия до момента, в който това се случи.

Протестиращите майки вярват в каузата си, защото е чиста и истинска.

Единственото, за което настояват, е, управляващите да си вършат работата. Просто да я вършат, а не използвайки димни завеси и красиви фрази да отклоняват вниманието. И докато това не стане, майките ще протестират за истината в уж-държавата ни.

Автор: Гергана Караилиева
Снимка: Личен архив

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниАнкетиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортАлт. медицина