Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Социалното министерство ще компенсира високите цени с пакети храна за най-бедните

Социалното министерство ще компенсира високите цени с пакети храна за най-бедните

Социалното министерство ще компенсира високите цени с пакети храна за най-бедните - изображение

Социалният министър обяви идеята, отговаряйки на въпроса на депутати от левицата дали ведомството, което оглавява, ще предприеме действия, с които да компенсира най-бедните за повишаването на цените на хляба и стоките от първа необходимост.

По време на парламентарния контрол Бисер Петков обясни, че ще продължат да подпомагат хората в нужда като раздават пакети с хранителни продукти, осигуряват топъл обяд и помощ за отопление, която е увеличена за новия сезон и за целта са отделение още 40 000 000 лв.

В същото време министър Петков заяви, че много фактори оказват влияние и регулират цените на стоките. Той беше категоричен, че увеличаването на заплатите води до по-висок жизнен стандарт, а според експертите във ведомството пенсиите също ще бъдат увеличени. Средната работна заплата има значителен ръст, а през август индексът на храните е същият като през юли. Само хлябът се е повишил с 2,8%.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: novini.bg
Снимка: agriculture.gouv.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноЛеченияЛайфстайлАнкетиСнимкиНормативни актовеПсихологияЗдравни съветиРецептиОрганизацииЗаведенияИсторияОбразованиеСпорт